9 Ocak 2013 Çarşamba

Çalıntı Hayat, 2012

 THE WORDS
Çalıntı Hayat
2012


Yöneten: Brian Klugman, Lee Sternthal
Tür: Romantik, Dram
Ülke: ABD
Süre: 97 dakika
Imdb: 6.8     Sinemalar: 6.8
Oyuncular: Bradley Cooper, Zoe Saldana, Ben Barnes,  Olivia Wilde, John Hannah



Hepimiz hayatımızda seçimler yaparız. Önemli olan, onlarla yaşayabilmeyi bilmektir.


  Hayatta tek hayali bir yazar olmak olan Rory Jansen, yazılarını yayın evlerine bir türlü beğendirememektedir. Yetenekli olduğu aşikardır ancak yazdıkları için risk alacak bir yapımcı bulmak neredeyse imkansızdır ve eşi ile bir hayat sürmeleri gerekmektedir. 
  Kaderin türlü oyunları ile Rory, kim tarafından yazıldığı belli olmayan ve hiç yayımlanmamış bir kitap bulur. Okuduğunda çok etkilenir ve birbirini takip eden olaylar onu bu kitabı kendi adı ile basmaya iter. Kitap halk tarafından çok sevilir ve Rory Jansen artık hayallerindeki büyük yazar olmuştur.

  Katman katman anlatılan hikayede üç yazarı ve üç hayatı göreceksiniz. Hikaye çok basite indirgenebilecek iken anlatmak için öyle güzel bir yol denenmiş ki, açıkçası takdir ettim.Siz de edeceksiniz. Karakterler ve her birinin ilişkisindeki problemlerden, güzelliklere hepsini dolu dolu seyredeceksiniz. Bir Bradley Cooper filmi daha. Bu filmden sonra baş rollerdeki tüm oyuncuların bende bir yeri oldu. Ben Barnes, Bradley'den daha yakışıklısını bulamazsın iddiasının sonucu olarak seçilmiş sanırım, ehe. Zoe Saldana'yı sevmemek imkansız zaten, oyunculuğunu da kendisini de çok beğeniyorum. Yönetmeni de defalarca tebrik ettim, filmi sadece onun için bile izleyecek sımsıcak bir havası vardı. Fotoğraflardan ya da fragmandan da anlayabilirsiniz zaten. Çok övdüm, çok beğendiğimi anlamışsınızdır zaten. Bir yazarın hayatına uzaktan tanıklık etmek, hayatta yaptığımız seçimler ve o seçimleri sırtlayacak gücü kendimizde bulabilmemiz ile ilgili türlü sınavlar ve bolca romantizm ile dolu The Words size bu akşamki önerim. İyi seyirler film severler.


İzlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder