16 Ağustos 2012 Perşembe

Sokak Dansı 2, 2012

STREET DANCE 2
Sokak Dansı 2
2012


Yöneten: Max Giwa, Dania Pasquini
Tür: Dans, Romantik
Ülke: İngiltere
Süre: 85 dk
Imdb: 5.4     Sinemalar: 8.2
Oyuncular: Sofia Boutella, Falk Hentchel, Tom Conti, George Sampson



BIGGER, BETTER, BOLDER, BACK!





  Yaşadığı çevredeki en ünlü ve büyük dans grubu olan Invincible'a meydan okuyan Ash, hata yaptığında artık geri dönüşü yoktur. Kalabalığın önünde grup tarafından küçük düşürüldüğünde ise aklından tek geçen intikamdır. Geriye dönüp, Invincible'ı alt edecektir.
  Eddie ile tanışıp derdini paylaştığında onun menajeri olma teklifini de kabul eder. Eddie bu işin kolay olacağını düşünmemektedir. Eğer en iyi grubu yeneceklerse, en iyi dansçılara sahip olmalılardır. Dünyanın en iyi dansçılarına! Ardından ülke ülke gezip oradaki en yetenekçi dansçıyı gruplarına katarlar. Ancak bir şey eksiktir. Eskiyi yıkmak için yeni bir şeye ihtiyaçları vardır. Bu noktada da gittikleri bir barda Eva ile karşılaşırlar. Eva Latin dansın tanrıçası gibi sahnede herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Bir de latin dans savaşına denk geldiklerinde Ash ve Eddie artık ne aradıklarını biliyorlardır. Bunu gruba kabul ettirmek zor olsa da latin dansın ateşi onları da bir yerden yakalamayı başarır.

Değinmek istediğim bir konu var.  Ben de dans seven herkes gibi bir Step Up hayranıyım. Tüm filmlerini izledim. Ancak içinde dans olan her filmi "Step Up çakması" olarak nitelendiren insanları anlamak zor. Her neyse. Dans filmlerinin konuları kısıtlıdır, bunu en başından söyleyelim. Bir grubun üyesi olan genç bu yola baş koyar ve o grubu bulur ya da bir gruba dahil olan genç o gruptan atılır ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmek zorunda kalır. Ya sadece sokak dansı vardır ya da üzerine bir şeyler eklemek denenmiştir. Daha önce break dance üzerine bale bile eklendi ama latin dans henüz ulaşılmamış bir cevherdi, filmi bu konuda kutluyorum. Çok güzel dans sahneleri vardı, özellikle latin battle'ı elli kez izlemişimdir. Sofia küçüklüğümden geri idolüm olan bir dansçı. Ve oyunculuğun altından kalkabildiğini düşünüyorum. Dans filmi sevenlerin atlamamasını söylememe gerek yok herhalde. İyi seyirler dans severler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder