22 Eylül 2012 Cumartesi

Kesinlikle, Belki, 2008

DEFINITELY, MAYBE
Kesinlikle, Belki
2008



Yöneten: Adam Brooks
Tür: Romantik, Komedi, Dram
Ülke: ABD, İngiltere, Fransa
Süre: 112 dk
Imdb: 7.2     Sinemalar: 8.7
Oyuncular: Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Rachel Weisz,  Isla Fisher, Elizabeth Banks



I like it, it's like a love story mystery.
-Maya



  Will Hayes, boşanmanın eşiğinde, tatlı bir kız çocuğu sahibi ve işi politika olan bir adamdır. Küçük kızı ondan annesiyle nasıl tanıştıklarının hikayesini anlatmasını istediğinde Will, bunu farklı bir biçimde yapmaya karar verir. Ona iş hayatının başlangıcından itibaren ciddi olan üç ilişkisini kız arkadaşlarının isimlerini değiştirerek anlatır. Sonuç olarak kızı Maya, annesinin hangisi olduğunu bulacaktır. Böylelikle babasıyla arasında uzun bir sohbet başlar ve muhtemelen Maya o akşam yatmadan önce, hayatında en çok önem vereceği ve asla unutmayacağı hikayeyi dinleyecektir.

  Abigail diyorum, başka bir şey demiyorum. Bu çocuk aktristlere neler oluyor böyle! Önce Abigail, sonra Bailee. Hepsi de ileride çok kaliteli oyuncular olacaklarını şimdiden bizlere kanıtladılar. Her kız, hatta kız diye kısıtlamak yanlış, herkes anne ve babasının tanışma hikayesini bilmek ister. Nasıl bir aşkın meyvesi, nasıl bir aşkın mutlu sonu olduğunu. 


  Will'in yaptığı bir babanın yapacağı en tatlı şeydi. Babasının sigara içtiğini, içki içtiğini ve annesinden başka kadınlarla da birlikle olduğunu öğrenmek başta bu küçük kıza fazla gelse de bu masal, babasının hayallerini, hatalarını, yanılgılarını, fırsatlarını, mutluluklarını ve vazgeçişlerini dinlemek Maya için çok anlam ifade ediyor olmalı. Ve masalın sonunda o babasından gerçek hayatla ilgili, babası da ondan gerçek aşkla ilgili bir şeyler öğrenecektir. Geçmişe ikinci kez bakmak, herkese ikinci bir şans verebilir.
  Üç farklı kadını ve üç farklı ilişkiyi ele alan filmi bir aile filmi olarak değerlendirmek yanlış. Belki de kadınların karakterine göre bazen Romantik-Komedi, bazen Romantik-Dram  ama kesinlikle Romantik kategorisinde bir filmdi. Aşk filmleri arasına şimdiden koyabilirsiniz. İyi seyirler film severler.



İzlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder