11 Eylül 2012 Salı

Deja Vu, 2006

DEJA VU
2006



Yöneten: Tony Scott
Tür: Aksiyon, Gerilim, Macera, Bilim-Kurgu
Ülke: ABD, İngiltere
Süre: 126 dk
Imdb: 7.0     Sinemalar: 8.9
Oyuncular: Denzel Washington, Elle Fanning, Val Kilmer, James Caviezel, Paula Patton, Adam Goldberg

Bunun sadece bir akıl oyunu olduğunu düşünüyorsanız, kendinizi gerçeğe hazırlayın!


  Deja Vu olarak bilinen olayın, rahatsız edici gizemini herkes bir şekilde deneyimlemiştir. Birisiyle yeni tanıştığınızda sanki onu yıllardır tanıyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Veya herhangi bir yere ilk defa gittiğiniz halde sanki orada daha önce bulunmuş gibi hissedersiniz. Kısacası Deja Vu adı verilen duyguyu bilmeyen yok denecek kadar azdır Peki ya bu tuhaf ve tüyler ürpertici duygu aslında geçmişten gönderilen bir uyarıysa… Bilinmeyen geleceğe dair ipuçlarını barındırıyorsa...
  Yapımcı Jerry Bruckheimer ve yönetmen Tony Scott’un yeni aksiyon-gerilim çalışmasında 'deja vu' duygusu başroldedir. İnsanların hayatını paramparça eden bir suç olayını araştırmakta olan ATF ajanı Doug Carlin’e (Denzel Washington) hiç umulmadık bir anda rehberlik eder. New Orleans’taki bir feribota konulan bombayla meydana gelen büyük patlamanın ardından kanıt toplaması için çağrılan Carlin, insanların beyninin içindeki “deja vu”ların herşeyden daha güçlü olduğunu keşfeder. Bu da, yüzlerce masum insanın hayatını kurtarmak için beyninin en derin dönemeçlerinde bir yolculuğa çıkmasına yol açar.

Aksiyon-Gerilim türündeki en iyi diyemem fakat en yaratıcı filmlerdendir. Deja vu, bizlerin hayatından uzak, eli silahlı, önüne geleni öldürdükleri aksiyon filmlerine kıyasla hepimizin deneyimlediği bir duyguya farklı bir açıdan bakmış ve bizleri de o açıdan bakmaya yöneltebilecek kapasitede bir film. Patlama anından itibaren belki, gerilimin hiç düşmediği ve her an sizi şaşırtacak bir olayların meydana gelebileceği niteliklerinin yanı sıra  oyunculuklar hakkında tek kelime edemiyorum. Baş rol, Danzel Washington resmen rolünün içine girmişti. Aksiyon-Gerilim filmlerini seviyorsanız, daha çok, farklı bir film istiyorsanız, bu akşamki önerim size Deja vu arkadaşlar. Herkese iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder