4 Eylül 2012 Salı

Mumya Evi, 2005

HOUSE OF WAX
Mumya Evi
2005



Yöneten: Jaume Collet-Serra
Tür: Gerilim, Korku
Ülke: Abd. Avustralya
Süre: 113 dk
Imdb: 5.3    Sinemalar: 8.7
Oyuncular: Jared Padalecki, Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Paris Hilton, Jon Abrahams


You're saying that that's a real person... underneath? 
-Nick Jones

  Bir grup arkadaş futbol maçını izlemek için yola düşerler. Yolu yarıladıkları sırada bir yerde kamp yapmaya karar veren gençler yolun kenarında bir yere yerleşirler. Ertesi sabah yola çıkmak için hazırlanırlarken arabalarının bozulduğunu fark ederler.
  Maça yetişme niyetinde olduklarından her türlü yardıma açık olan gençler yoldan geçen iki yabancının aralarından ikisini yakınlardaki bir kasaba olan Ambrose'a araba için yardım bulabilmeleri için götürmesini kabul ederler. Ambrose'a vardıklarında şehrin her yerinde Mumya Evi gibi bir yerin ilanını görürler, pek de önemsemezler. Buldukları bir benzincide onlara yardımcı olacak birini ararlarken işler karışır.
  Şehirde kol gezen kardeş iki katilin varlığı yetmezmiş gibi Mumya Evi'ndeki heykellerin şehrin her yerine yerleştirilmiş mumyalarının inanılmaz gerçekçiliği onların korkudan paçalarının tutuşmasına yeterli olur. Ya oradan ne yapıp edip kaçacaklardır ya da Mumya Evi'nin bir sonraki ebedi misafirleri kendileri olacaklardır.

  Mumyalanmış derken, bal mumunu kastediyorlar tabii. Diğer sarım sarım sarılmış mumyaların pek ilgimi çektiğini söyleyemeyeceğim zaten. Şehir tamamen pause tuşuna basılmış gerçek hayat tadında. İnsanları bal mumuyla kaplayan psikopat katiller, yarattıkları mankenlerle farklı farklı tiyatro sahneleri oluşturmuşlar. Korkunç! Daha önce bu tarz bir film seyretmemiştim ve bu beni fazlasıyla etkilemişti. Konusu ilginizi çekti sizlerin de ise izlemenizi öneririm. İyi seyirler film severler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder