4 Eylül 2012 Salı

21, 2008

21
2008


Yöneten: Robert Luketic
Tür: Suç, Dram
Ülke: ABD, Japonya
Süre: 123 dk
Imdb: 6.7     Sinemalar: 8.9
Oyuncular: Kevin Spacey, Jim Sturgess, Laurence Fishburne, Kate Bosworth, Aaron Yoo, Jacob Pitts, Liza Lapira, Jack Mcgee




You know what I like most about Las Vegas? You can be whoever you want to be. 
-Jill Taylor


  Ben Campbell, doktor olma yolunda ilerleyen genç dehalardan biridir. ancak Harward'ta okumak için sadece zeka yeterli değildir. 300.000$ olan okul taksitlerini ödeyebilmek için ek işler yeterli olmayacaktır. Onunsa başka bir geliri yoktur.
  Bir akşam okulda gezinirken sınıfın birine davet edilir. Bir grup öğrenci ve okulun ileri gelenlerinden bir öğretmen ve ellerinde iskambil desteleri vardır. Bu üstün zekalı gençler, öğretmenleri sayesinde kart sayma konusunda uzmanlaşıyorlardır ve Ben'in zekasına hayran kalan öğretmenleri onu da aralarına katmak ister.
  Ben kısa sürede her şeyi öğrenir ve grubun en başarılısı haline gelir. Şimdi sırada Las Vegas ve kumarhanelerde oyunu kendi kurallarına göre oynamak kalır ancak bu sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Aldatmalara ve hileye tahammülsüz kumarbazlar ve kumarhane sahiplerinin etrafında bu genç zekalar sizce başarılı olabilecekler mi?

 Zekayla ilgili filmlerde hep güzel bir kız modeli konulur ve "Evet güzel kızlar da zeki olabilir!" ibaresi kanıtlanır bilirsiniz. :) Kate Bosword, bu filmde işte o kızı oynuyordu ve yerine tam oturmuştu diyebilirim. Başroldeli Jim'i de sevmeyen zor bulunur, karakteri kadar zeki olamasa da çok genç ve başarılı bir oyuncu kendisi.  

 Kart oyunlarını severim ancak şans oyunları bir yana, zekanın içine girdiği her oyun daha bir çekişmeli hale geliyor, haksız mıyım? Bu dahi gençlerin kart saymadaki başarıları ve özellikle de Ben'in her şeyi çabucak kavrayışı çok etkileyici. Kumarı anlatan filmlere hep bir ilgim vardır fakat sanırım bu, aralarından en sevdiğim. İyi seyirler film severler.

1 yorum:

  1. One Day'deki adam :))
    Hemen izlemeliyim bu filmi teşekkürler :)

    sansmelegim15.blogspot.com

    YanıtlaSil