19 Eylül 2012 Çarşamba

Kuralsızlar, 2006

TAKE THE LEAD
Kuralsızlar
2006

Yöneten: Liz Friedlander
Tür: Dans, Dram
Ülke: ABD
Süre: 118 dk
Imdb: 6.5     Sinemalar: 9.1
Oyuncular: Antonio Banderas, Jenna Dewan, Dante Basco, Jasika Nicole, Alfre Woodard, Rob Brown, Katya Virshilas



Peki ya size bu hareketlerin sizi havalı göstereceğini söylersem?
- Pierre Dulaine


  Bir dans filmi tutkunu olarak, size hala sadece Street Dance 2'yi önerdiğime inanamıyorum. Artık benim için klasik olanı (7 kere izledikten sonra öyle oluyor...) sizlerle paylaşmam gerek. Binlerce kez televizyonda oynamış da olsa, bir yerlerde izlememiş olanlar vardır diye.

  Salon dansları öğretmeni olan New York beyefendisi Pierre Dulaine, bir gece evine dönerken arabanın birine zarar veren genci görmesinin ardından sabah lise müdüresiyle görüşür ve ona bir teklifte bulunur: Okulda cezalı öğrencilerin olduğu sınıfa dans dersleri vermek.
  Break Dance içinde büyümüş, Hip Hop ve R&B müziklerden başkasını dinlemeyen bu gençler içinse bu şakadan öte gidemez. Dans anlayışlarının bile uymadığı bu adamın verdiği çaba onların ilgisini hiç çekmez. Dulaine'in ise gençlerin tutkularını ve içlerindeki dans ateşini alevlemek için bir yol bulması gereklidir.


  Film süresince dansın gereksiz bir şey olduğunu düşünenlere Dulaine, öyle güzel cevaplar verdi ki. Yaptıklarıyla da, söyledikleriyle de.



"Bir kadına böyle narin dokunan bir erkekten, onu incitmesini bekleyebilir misiniz? Ya da böylesine kendisine güvenen bir kadının bir adamın kendisini incitmesine izin vereceğine inanır mısınız?
  Filmdeki gençlerin davranışları biraz fazla gelecek olsa da bizlere pek yabancı gelmeyecektir. Vals kadar narin ve yavaş bir dansın bu gençleri etkilemesi imkansız gibi bir şey. Ancak Dulaine onları nereden vuracağını çok iyi biliyordu.
  Antonio Banderas'ı o kadar vurdulu kırdılı filmden sonra dans ederken hayal edemezdim fakat bu filmi izleyince "Bir tango yapsaydık beraber, n'olurdu?" düşüncelerinde olmaya başladım. Ve 'mükemmel' soundtrackleri de atlamayayım... Filmin fragmanları ötesinde size içerisinden bir kaç dans sahnesi paylaşmak istiyorum fakat filmi izlerken o sahnede nefesinizin kesilmesine engel olmuş olurum.  Bu yüzden özellikle tangoya ilginiz varsa bu filmi sakın es geçmeyin. Tango aşktır. İyi seyirler film severler.


İzlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder