15 Eylül 2012 Cumartesi

Kader Ajanları, 2011

THE ADJUSTMENT BUREAU
Kader Ajanları
2011


Yöneten: George Nolfi
Tür: Bilim-Kurgu, Romantik, Dram. Gerilim, Gizem, Macera
Ülke: ABD
Süre: 106 dk
Imdb: 7.1     Sinemalar: 8.3
Oyuncular: Matt Damon, Emily Blunt, Daniel Dae Kim, Anthony Mackie, Shohreh Aghdashloo, Jennifer Ehle



Kaderinizle savaşın! 




 Siz de bazen hayatınızda aldığınız her kararın, yaptığınız her seçimin, sevdiğiniz her insanın kaderinizde öyle olduğu için yaptığınızı düşündünüz mü? Kaderinizin rüzgarı sizi nereye sürüklerse oraya gitmek zorundaymışsınız gibi... Peki bir de kendilerine Kader Ajanları adı veren bir grup gizemli adamın, hayatınızın gidişatının kaderinizde olduğu gibi olup olmadığını denetlediğini hayal edin.
  Bir politikacı olan David Norris, beklenmedik bir şekilde belerin Elise Sellas'a tutku dolu bir aşk duymaya başladığında, başarıyla dolu hayat çizgisinin dışına çıkmaya başlar. Onunla görüşmek için işini aksatır ve onun için her şeyi yapmaya hazırdır. Ancak Kader Ajanları bu ikiliyi birleştirmemek için ellerinden geleni yaparlar. Artık Daviv de Elise'in bu gizemli ajanların elinden kurtulabilmek için ellerinden gelenin de fazlasını yapmaları gerekecektir.

  Tanrım, bu nasıl bir konudur. Bilim-Kurgu filmi pek seyretmeyen biri olarak bu film bana kararımı değiştirme yolunda büyük bir adım oldu. David ve Elise'in şehrin bir tarafından girilip diğer tarafından açılan kapılarından geçerek bu tehlikeli  adamlara kaçışı ve aşkları bir yana, her şeye karar veren 'kader' ibaresini bir yana itip kendi öz iradeleri için verdikleri savaş o kadar güzel anlatılmıştı ki. Hayatta her şeyin, kendi ellerimizde olduğu mesajını bize her fırsatta verdiler. Baş rolde Mat Damon var, oyunculukla ilgili pek bir şey söylememe gerek kalmıyor bu sebeple. Elise karakteri yani, Emily Blunt bu filmde beni kendisine hayran bıraktı. Kesinlikle. 
  Son değineceğim nokta, filmseverlerim, aranızda J.J. Abrams'ın Fringe dizisini izleyenlere. Kader Ajanları olarak adlandırılan şapkalı adamlar sizlere sık sık The Observer'ları hatırlatacak. Karakterler düşünülürken, Fringe'ten ilham alındığını düşünmeden edemiyorum. Her neyse çok konuştum. Eğer hala izlemediyseniz bu romantik ve bilim kurgu türlerini birbiri içinde harika bir şekilde bütünleyen filmi kaçırmayın derim. İyi seyirler film severler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder