27 Eylül 2012 Perşembe

Gerçeğe Çağrı, 2012

TOTAL RECALL
Gerçeğe Çağrı
2012



Yöneten: Len Wiseman
Tür: Bilim-Kurgu, Gerilim
Ülke: ABD, Kanada
Süre: 118 dk
Imdb: 6.3     Sinemalar: 8
Oyuncular: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Ethan Hawke




If I'm not me, then who the hell am I? 
-Douglas


  Daha önce de söylediğim gibi; bilim-kurgu çok sık tercih ettiğim bir tarz değildir. Yani eğer ben bir bilim-kurgu filmi tavsiye ediyorsam, ciddiye alsanız iyi edersiniz.

  Hayalleri gerçeğe çeviren bir şirket olan Rekall, hayatının sıkıcı ve basit ilerleyişinden sıkılan ve sık sık rüyalarında bunu gördüğü için hep bir ajan olmayı isteyen Douglas Quaid'e hayalini vermek için sistemi aktifleştirir. Prosedür tamamlandığında Douglas, artık gerçek bir ajanın hafızasına sahiptir

 Güzel bir karısı ve düzenli bir hayatı olan bu adam için işler bir anda sarpa sarar. Etrafını Cohaagen'ın lideri olduğu bir çok silahlı adam sarar ve başındaki beladan kolay kolay kurtulacağa benzemiyordur. Kanun kaçağı bir kadınla mecburen ortaklık yapar ve ikili tüm dünyayı etkilen bu karmaşayı çözmeye koyulurlar.

Konusundan bahsetmek çok zor, bir dolu spoiler verebilirim. En azından sizi heyecanlandıracak kısımları atlamaya çalışıyorum, filmi seyrederken tadınız kaçmasın diye. Bu sebeple konusuna aldanıp filmi basit sanmayın. Gerilim filmlerinin yönetmeni olan Len Wiseman yine harika bir gerilim filmiyle sahalara dönmüş. Baş roldeki adamımız yakışıklı ve elimizde iki güzel bayan var. Kim ne derse desin, filmi güzel yapan etmenlerden biri de onlar oluyor genelde. 

  Kate Beckinsale'in dövüş sahneleri harikaydı, izlerken en keyif aldığım kısımlardan bazıları muhtemelen onlardı. İzleyeli uzun süre geçti ve internette nedense buna değinmekten kaçınmışlar, bir türlü filmin geçtiği yılı bulamadım. Dünyanın bambaşka olduğu bir zamanda geçtiğini söylemezsem bilim-kurgu bunun neresinde diyebilirsiniz. Rekall şirketine gelince, her gezegene bir tane lazım, sizce de öyle değil mi?
Ice Age'e girmeye çalışırken arkadaşımın sürüklemesiyle girdim ve sinemada bir ayda zar zor uzattığım tırnaklarımı teker teker yedim. Bu yüzden eğer bir gerilim filmi arıyorsanız, size önerim Gerçeğe Çağrı olacak. İyi seyirler film severler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder