11 Ağustos 2012 Cumartesi

Yeryüzündeki Son Aşk, 2011

PERFECT SENSE
Yeryüzündeki Son Aşk
2011

Yöneten: David Mackenzie
Tür: Bilim-Kurgu, Dram
Ülke: Almanya, İngiltere, İsveç, Danimarka
Süre: 92 dk
Imdb: 7.0     Sinemalar: 8
Oyuncular: Eva Green, Evan McGregor, Lauren Tempany





They don't even have time to give the disease a name. 
-Susan




  Bir çok kıyamet filmi izledik. Depremler, tsunamiler, seller, heyelanlar, yangınlar... Evler yıkıldı, köprüler yıkıldı, toprak kaydı vesaire. Bu film de benim için bir kıyamet filmidir. Ancak kıyamet, hiç beklemediğimiz bir yerden gelmektedir. İnsanlar birer birer duyularını kaybetmeye başlarlar. Bir hayal edin. Görmek, tatmak, dokunmak... Bunlar hayatımızda öyle büyük yer etmekte ve yoklukları öyle hissedilecek şeyler ki.

  Daha önce böyle bir filmle karşılaşmadım açıkcası. Belki de bu yüzden bu kadar etkileyebildi beni. Büyük bir felaket meydana geliyor ve insanoğlu bir duyusuna daha veda ediyor. Aniden büyük bir açlık geliyor ve ardından tatma duyusu yok oluyor... Dünyada ne kadar büyük bir yankı uyandırdığını düşünsenize. Ne bir savaş ne de bir tsunami bu kadar 'herkes'i ilgilendirebilir. Herkesi etkileyebilir. 



  İnsanların nereden geldiğini bile anlayamadıkları bu hastalık ile verdikleri bu savaşta geriye ellerinde sadece hissetme duyuları kalırsa, sizce hayat nasıl bir hal alırdı? Hayal etmenin çok zor olduğunu biliyorum. Ve filmin dram yönü yüzünden filmin çok yavaş ilerlediğini söylemeyi kendime borç biliyorum. Dünyadaki böylesine büyük bir olayı iki karakter, biri şef-diğeri bilim kadını olan ve birbirini yeni tanımaya başlamış bir çift üzerinden anlatan film bazı yerlerde tamamen bir aşk filmini andırsa da benim için aşk filminin çok ötesinde. Eminim film bittikten sonra bir çoğunun aklında da Susan ve Michael'in aşkı değil de bu anlattıklarım kalmıştır.  

Böylesine hayal ötesi bir fikri daha iyi filme aktarabilirlerdi belki de ancak sorunu tam olarak kimde arayacağımı bilemedim. Oyunculuklar iyiydi, çekim iyiydi, sanırım böyle yankı uyandıracak bir olay için fazla düşük tempolu bir senaryoydu. Her şey bir yana, dünyanın sonuna farklı bir bakış açısı ile yaklaşmış film, bir çok akılda kalıcı sahne içeriyor. Sizler de gerçek olacağını düşündüğünüzde tüylerinizin diken diken olmasına engel olamayacaksınız. İyi seyirler herkese. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder