21 Ağustos 2012 Salı

Aşkım Benim, 2012

BEL AMİ
Aşkım Benim
2012


Yöneten: Declan Donnellan, Nick Ormerod
Tür: Romantik, Dram, Tarih
Ülke: İngiltere,  Abd,  İtalya,  Fransa,  Macaristan 
Süre: 102 dk
Imdb: 5.4     Sinemalar: 8.5
Oyuncular: Robert Pattinson, Uma Thurman, Christina Ricci, Natalia Tena, Kristin Scott Thomas, Holly Grainger, 


Being loved is not enough.
-George




 Maupassant'ın aynı isimli romanından beyaz perdeye aktarılmış olan Bel Ami'nin hikayesi şöyle. Askerliğini yaptıktan sonra Paris'e geri gelen George Duroy, elinde avcunda hiç bir şeyi kalmamış bir adamdır. Statünün her şey olduğu bu zamanlarda Duroy hayatını idame ettirecek bir şeyler bulmak zorundadır. Bir gece son parasıyla bira içmeye gittiği yerde askerde tanıdığı bir arkadaşıyla rast gelir. Oturup sohbet ederler. Arkadaşı onun fakirliğini göz önünde bulundurarak bir iş imkanı vermek ister ve bir akşam kendi evinde yemeğe davet eder.
  Yemekte zamanın en güçlü gazetesinin sahibi ve orada yetkili kişiler ile onların eşleri vardır. Duroy'un askerlik hikayelerini dinlerken onun da gazetede yazması fikri kadınlar tarafından ortaya atılır ve işe alınır. George gazetedeki işi ile yükselmeye başlar. Bu süre içinde iş arkadaşlarının birbirinden güzel eşleri ile de samimi bir tutum içerisindedir.
  İşinin kendisine yükselmek için yetmeyeceğini fark eden Duroy farklı bir yol dener. "Her güçlü erkeğin arkasında bir kadın vardır." bu sözün en çok geçerli olduğu zamanlar 19. yy dır ve o, yükselmek için kadınları birer merdiven olarak kullanır. Kadınları kendine aşık eder ve hepsini parmağında oynatır. Bu adamın fakirlikten sosyeteye doğru giden hayat hikayesi oldukça yanlış, ahlaksız ve dikkat çekici.
  Bu film kadınların gücünü ve zayıflıklarını o kadar güzel anlatıyor ki. Bir kadının, bir adama isterse dünyaları verebileceğini ve eğer isterse de dünyasını yıkabileceğini net olarak görüyoruz. Filmdeki kadınların Pattinson'ın yakışıklılığına vurulduğunu düşünmüyorum, öyle de değil zaten.Ben Robert Pattinson'ı hiç sevmeyen biri olarak filmini açma sebebim, belki severim umuduydu ve konuyu bile okumamıştım. Filmden sonra kendisinden tiksindim diyebilirim. (üzgünüm)  Uma Thurman, Christina Ricci ve Kristin Scott Thomas tamamen karakterlerine bürünmüşlerdi. Filmdeki bütün kadınlar güzellikleri ve oyunculuğuyla bir takdiri hakkediyorlardı. Fazla uzun olması yönünde bir eleştiri yapabilirim. Eski zamanları anlatan entrika dolu filmleri seven biri iseniz bu filmi izlemenizi öneririm. İyi seyirler film severler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder