20 Ağustos 2012 Pazartesi

39. Dosya, 2009

CASE 39
39. Dosya
2009


Yöneten: Christian Alvart
Tür: Gerilim, Korku
Ülke: Kanada, Abd
Süre: 109 dk
Imdb: 6.1    Sinemalar: 8.4
Oyucular: Renée Zellweger, Bradley Cooper, Jodelle Ferland, Ian McShane, Adrian Lester, Callum Keith Rennie



Some cases should never be opened.





  Aile hizmetleri dairesinde memur olan Emily, pek çok aile problemi görmüş, pek çok sorunlu çocuk tanımıştır. Hayatında görebileceği her şeyi gördüğünü düşündüğü sırada yepyeni bir dosyayla karşı karşıya kalır.

  10 yaşındaki Lilith ailesi tarafından şiddet görmektedir. Bunu duyar duymaz Emily  aileyi denetlemek için evlerine gider. Anne ve babasını çocuklarını fırına sokmaya çalışırken yakaladıklarında ise dehşete düşerler. Lilith derhal ailesinden alınır ve uygun bir aileye verilene kadar esirgeme kurumuna gönderilir. Kurumda olduğu sürede Emily sürekli onu ziyaret eder. Aralarındaki sıcaklığa güvenerek Lily onu evlat edinmesini rica eder. Emily yalnız yaşadığı için bu onun için farklı bir hayat için güzel bir başlangıç düşüncesi gibi gelir.
  Lillith eve geldiğinde ufak tefek gariplikler meydana gelmeye başlar. Kısazamanda Emily çevresinde kimsenin kalmadığını ve evlat edindiği çocukta bir problemin olduğunu düşünür ve polise gidip eski ailesiyle görüşür. Onların söylediklerinden sonra kendi evinde nasıl bir kötülüğü barındırdığına kendisi bile inanamaz.

  Işıklar kapansın ve 39. Dosya açılıp seyredilsin arkadaşlar. Korku filminin vazgeçilmez çocukları adlı bir liste yapmayı bile düşünüyorum. Benim için Eester'dan sonra Lilith geliyor. Kızın bakışları hala aklımda. İzlerken sonunu merak ettiren türde filmlerden. Ve içinde çocukların olduğu korku filmleri benim daha çok ilgimi çeker genelde. Bu geceki önerim size sağlam bir gerilim filmi. İyi seyirler film severler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder