21 Ağustos 2012 Salı

Kiracı, 2011


THE RESIDENT
Kiracı
2011


Yöneten: Antti Jokinen
Tür: Gizem, Gerilim
Ülke: Abd, İngiltere
Süre: 91 dk
Imdb: 5.2     Sinemalar: 7.4
Oyuncular: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Christopher Lee, Lee Pace, Aunjanue Ellis, Penny Balfour, Kisha Sierra


There's something creepy about my apartment.
-Juliet


  Doktor Juliet Bliss sevgilisinden yeni ayrılmış bir doktortur. Sevgilisiyle olan evinden taşınan Juliet yalnız yaşayacağı yeni bir daire aramaya koyulmuştur. Brooklyn'de eski bir apartmanda hoşuna giden bir daire bulur. Yakışıklı ev sahibi ile anlaşmayı imzalar ve eve yerleşir. Ev sahibi Max'ten etkilenmiştir ve bir akşam onunla bir randevuya çıkar. Ona ne kadar hoş davranırsa davransın kısa zamanda henüz bir ilişkiye hazır olmadığını farkeden Juliet, bu durumu Max'e açıklar.
 Son zamanlarda işe sürekli geç kalıyor ve evde bir şeylerin yerleri değişmekte olduğundan neyden şüpheleneceğini bilemiyordur. Eve kamera sistemi yerleştirir ve onu izlediği zaman asıl gerçekle yüzleşir. Ev sahibi takıntılı bir sapıktır ve sürekli evine girip çıkan, içeceklerine ilaç katıp onu uyutan ve hatta geceleri ondan faydalanan bir adamın evinde yaşıyordur. Şimdi asıl sorun, bu sapık takıntılı ev sahibinin elinden nasıl kaçacağıdır.

  Takıntılı tipler filmlerin vazgeçilmezi. Onların istediklerini elde etmek için verdikleri çaba bir fili başından sonuna kadar heyecanla götürmeye yetiyor. Bu filmi sinemada izlemiştim. Max'in iki yüzlülüğü gerçekten sizi çıldırtacak. Arkadan iş çevirmek diye tam olarak buna denir işte. Juliet'in kaçış sahnesi çok heyecanlıydı. Her deliğini bildiği bir yerde bir adamın elinden kurtulmak kolay olmasa gerek, değil mi? Bu akşam size önerim The Resident, iyi seyirler film severler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder