15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kimliksiz, 2011

UNKNOWN
Kimliksiz
2011


Yöneten: Jaume Collet-Sera
Tür: Gerilim, Gizem, Aksiyon
Ülke: Almanya, İngiltere, Abd, Fransa, Japonya
Süre: 113 dk
Imdb: 6.9     Sinemalar: 8.4
Oyuncular: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones



What if he remembers everything. What then? 

-Ernst




  İş gezisi için eşinizle gittiğiniz yabancı bir şehirde talihsiz bir şekilde trafik kazası geçirdiğinizi hayal edin. Kazanın şokunu atlatıp hastaneden çıktığınızda koşa koşa eşinizin yanına, otelinize gidiyorsunuz. Ve o size dönüp, "kimsiniz?" diye soruyor. Bu sahne, kendinizi yerine koymanız için en zor sahnelerden biri olmalı.

  Doktor Martin Harris, iş gezisi için eşi ile geldiği Berlin'de otel kaydı sırasında bir çantasının eksik olduğunu farkeder. Karısını orada bırakıp bir taksi tutar ve havaalanına doğru yol alır. Taksi karşıdan  gelen araç yüzünden yoldan çıkar ve köprüden denize uçar. Harris gözlerini hastanede açar. Uyandığında üzerinden kimlik çıkmadığı ve yakınlarına ulaşamadıklarını öğrenir. Bir an önce oradan çıkıp karısına ulaşır. Otele vardığında eşiyle görüşmesi işin problem çıkartan otel resepsyonu bile onu durduramaz. Karşı karşıya geldiklerinde ise eşi onu tanımamaktadır. Daha da garibi, karısının eşi Dr. Martin Harris partinin konuğudur. Karşısındaki kendi yerine geçmiş adamı ve eşini gördüğünde olanlara anlam veremeyen Harris olayları kendi başına çözmek için artık bir başınadır. Taksi sürücüsü kızın da onun yardımına koşmasıyla bu işin peşine düşerler.

  Liam Neeson ve Diane Kruger'ın harika oyunculuğu ve kaliteli aksiyon sahneleri ile izlenesi bir filmdi Kimliksiz. Yüksek tempoda ilerliyor ve her sahnede daha sonra ne olacağını düşünüyorsunuz. Fakat iddiasına varım,  asıl gerçeğin ne olduğunu öğrendiğinizde "işte bu aklıma gelmemişti" diyeceksiniz. İyi seyirler film-severler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder