19 Ağustos 2012 Pazar

Bir Tutam Cennet, 2011

A LITTLE BIT OF HEAVEN
Bir Tutam Cennet
2011



Yöneten: Nicole Kassell
Tür: Romantik, Dram, Komedi
Ülke: Abd
Süre: 106 dk
Imdb: 6.0     Sinemalar: 8.0
Oyuncular: Kate Hudson, Gael Garcia Bernal, Kathy Banes, Whoopy Goldberg


What I wouldn't give to experiece just one more time,
to feel that incredible sensation.
He looked at me, and I felt, alive.
- Marley



  Sert mizacı ve güçlü kişiliğiyle Marley, hayatından gerçek aşkı hep uzak tutmuştur. Kendi deyimiyle gerçek aşkın bir masal olduğunu söyleyen Marley, hayatına girmiş erkeklere hep mesafeli yaklaşmıştır. Arkadaşlarıyla olan ilişkisi onun için daha önemlidir.
  Ancak bir gün kanser olduğunu öğrendiğinde durup düşünme zamanı gelmiştir. İnsanoğlu öleceğini her zaman bilir. Ancak bu süreye adım adım yaklaştığını öğrendiğinde, hiç bir şey aynı kalamaz. Yapılması ve yaşanması gerekenler vardır. Bu süreç içerisinde Marley, doktoruna aşık olur. Ve kanserle boğuştuğu süre içinde tüm hayatı boyunca yalan sandığı o "gerçek aşk" ile dolu dolu son zamanlarını geçirir.

  İçinde ölüm olan bir film, nasıl komik olabilir değil mi? Ama bu film ne diğer filmler gibi acı dolu bir ölümü anlatıyor, ne de Marley karakteri diğer kanser hastaları gibi hey şeyden vazgeçiyor. Onun güçlü duruşu bizi filmin başından sonuna kadar büyülüyor diyebilirim. Kate Hudson bu filmde mükemmeldi. Ona karşı Bride Wars dışında bir sevgi beslememiştim bu zamana kadar ancak bu film onun baş yapıtıydı. Oralarda bir yerde mutlaka Game of Thrones takipçileri vardır. Filmin adının Vinnie, yani Peter Dinklage'den (Tyrion Lennister) geldiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Filmdeki karakteri beni baya güldürmüştü. 
  İzleyen bütün arkadaşlarımdan olumlu yorumlar aldıktan sonra size önereceğim sıradaki filmin A Little Bit of Heaven olduğuna karar verdim. Konusuna pek de aldanmayın derim. Hepinize iyi seyirler film severler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder