30 Ağustos 2012 Perşembe

Anneler Günü, 2010

MOTHER'S DAY
Anneler Günü
2010


Yöneten: Darren Lynn Bousman
Tür: Gerilim, Suç
Ülke: ABD
Süre: 112 dk
Imdb: 6.2     Sinemalar: 7.9
Oyuncular: Briana Evigan, Jaime King, Shawn Ashmore, Deborah Ann Woll, Alexa Vega, Rebecca De Mornay, Frank Grillo, Patrick Flueger, Lyriq Bent,


Sanırım sadece, yanlış eve taşınmışsınız...
-Ike Koffin



 Öncelikle başlığa ve türe baktığınızda bir garip oluyor, ben de farkındayım. 'Bu isimde gerilim filmi mi olur muymuş canım' dediğinizi duyar gibiyim, haklısınız, ben de dedim. Fakat filmi biraz önce izledim ve taze heyecanımla yazıyorum; Muhteşemdi!

  Bir banka soygunundan alelacele kaçan üç kaçakçı erkek kardeş, birileri yaralı olduğu için evlerine sığınmak isterler. Ancak annelerinin evi kaybettiğini bilmiyorlardır ve eve direk dalarlar. Evin yeni sahipleri ise kasırgadan korktukları için bodruma sığınmış, 6 arkadaşları ile yukarıdakilerden habersiz eğleniyorlardır.
  Kardeşlerden biri aşağıda birilerinin olduğunu fark ettiğinde hepsini rehineleri haline getirirler. Annelerine ulaşıp onu ve kız kardeşlerini eve çağırırlar. Anne eve geldiğinde üç oğlunu da azarlar. Umutlanan ev sahipleri kurtulmak için anneye yalvarırlar ancak oğullarını eğitenin anne olduğunu bilemezler.

  Filmin bundan sonrası rehinelerin kurtulma çabası ile geçiyor. Annenin acımasızlığı, oğullarının umursamazlığı, karı koca olan rehinelerin sürekli eşleri ile tehdit edilişleri... Film orta yerinden itibaren, gram azalmayan bir gerilimle devam ediyor. Daha fazlasını söyleyemem çünkü bu tarz filmlerde önemli olan konu değil zeki katillerin ve kolay kolay ölmeyi kabullenmeyen insanların birbiriyle ne kadar savaştığı oluyor. Konusu ile ilgilenmeyin. Gerilim seven biri iseniz, direk açıp seyredin. Çünkü bu film kaçmaz! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder