9 Ağustos 2012 Perşembe

Aklı Havada, 2009

UP IN THE AIR
Aklı Havada
2009



Yöneten: Jason Reitman
Tür: Dram-Romantik-Komedi
Ülke: ABD
Süre: 109 dk
Imdb: 7.6     Sinemalar:8.6
Oyuncular: George Clooney, Vera Farmiga,  Anna Kendrick, Jason Bateman, Melanie Lynskey...


Alex Goran: I am the woman that you don't have to worry about.
Ryan Bingham: Sounds like a trap.





  Mesleği ülke ülke gezip patronlarının altından kalmadığı "işten kovma" işlemini üstlenmek olan Ryan Bingham (George Clooney) hayatının büyük kısmını havada geçirmektedir. Uçaklarda ve otellerde geçen yaşamı ona ne düzenli bir hayat ne de düzenli bir ilişki imkanı sunmuştur. Ama Ryan'ın bundan bir şikayeti yoktur. Bavul hazırlamak, havaalanın denetlemeleri onun hayat rutini oluvermiştir. İşi ne kadar gergin olsa da, o bu işte çok iyidir. En büyük korkusuysa bu hayatın elinden alınmasıdır...


  Hayatına giren kadınlar, ya bir otelin lobisinde ya da bir içki içmek için gittiği barda tanıştığı ve en fazla bir gece geçirdiği kadınlardır. Ancak gezileri sırasında tanıştığı bir kadın onu etkilemeyi başarmıştır. 'Nasıl' sorusunun cevabı kolay. Otelin lobisinde uçuş millerini karşılaştırırken ve gittikleri ülkeleri birbirlerine anlatırken bu ikilinin birbirinden elektrik almaması imkansız. İkisinin de bol seyahat gerektiren işleri, bu ilişkinin başlamasına engel olmaz. Uçuşlarını birbirlerine göre ayarlayıp orta noktada buluşmalar gerçekleştirmeye başlarlar. Fakat birbirlerinin gerçek hayatlarından öyle uzaktalardır ki, bu yaşadıkları "havada" geçen aşkın gerçek mi yoksa bir yanılsama mı olduğunu ayıramazlar. 

  
  Filmin sonunda Vera Farmiga'nın arabanın içinde söyledikleri beni çok etkilemişti.  İlişkilerinde sıkıcı ve kimi zaman rahatsız edici 'gerçeklik'le olan bağını kopartmak ve birini normal hayatlarına verdikleri bir ara haline getirmek... Bu filmin spot ışıklarını diktiği nokta bana göre bu. Bir işkoliğin hayatını bir çok filmde bulabiliriz, ama böyle bir ilişkiye çok sık denk geldiğimiz söylenemez. Okuduğum bir çok olumsuz yoruma rağmen hayatlarından uzaklaşmaya çalışan bu ikilinin hikayesini ben sevmiştim. Umarım sizler de seversiniz.
If you think about it, your favorite memories, the most important moments in your life... were you alone? Life is better with company.
-Ryan 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder