14 Ağustos 2012 Salı

Kolombiyalı İntikam Meleği, 2011

COLOMBIANA
Kolombialı İntikam Meleği
2011




Yöneten: Olivier Megaton
Tür: Aksiyon, Macera, Dram
Ülke: Abd, Fransa
Süre: 108 dk
Imbd: 6.2     Sinemalar: 8.5
Oyuncular: Zoe Saldana, Michael Vartan,Callum Blue, Amandla Stenberg 




If you want to be a killer and survive, you got to be a smart one. 
-Emilio



  Aksiyon filmlerini sevdiğim bir gerçek. Ama bir de o aksiyon filminin baş rolü bir kadınsa... Kill Bill, Wanted, Dead or Alive'ı çoğunuz duymuşsunuzdur ancak bu filmi birilerinden duyduğumu hatırlamıyorum. Açıkcası kendim de denk gelerek izledim. Ve iyi ki denk gelmişim. 


  Küçük Cataleya ailesi ile Bogoto'da mutlu bir hayat sürmektedir. Ancak etrafında olup bitenlere de yabancı değildir. Annesi ve babasının gözleri önünde öldürülmesi ve babasının öldürülmeden önce ona emanet ettikleri üzerine Amerika'ya amcasının yanına doğru yola koyulur. Amcası ve büyükannesi onun sevgiyle karşılar ve onu akıllı bir kız olarak yetiştirirler. Fakat bu akıllı kız öğretmen, doktor ya da mühendis değil "katil" olmak istiyordur. Amcası onu anlar ve eğitimini tamamladıktan sonra onu profesyonel bir katil haline getirir. Amcası hedefi söylüyor,  Cataleya  onu öldürüyordur. Asıl amacına geldiğimizde ise  Cataleya  annesi ve babasını öldürenlerden intikamını almak için adım adım, ceset ceset ilerlemekte ve imzasını bırakmaktadır.



  Sadece Cataleya'nın 9 yaşındaki halini oynayan Amandla Stenberg'in adamların elinden kaçış sahnesini izleseniz, filmin kesinlikle izlenmeye değer olduğunda benimle hemfikir olursunuz. Büyüdüğünde de durum değişmiyor. Zoe Saldana, harika bir oyunculuk sergilemiş ve öldürme işini öyle temiz yapıyor ki, hepimiz utana sıkıla kendisine hayran kalıyoruz. Öldürmek o kadar da zevkli olmasa gerek öyle değil mi? Tamam sizi korkutmak istemiyorum. Bakalım  Cataleya  intikamını alabilecek mi. Birer birer çıktığı merdivenler onu asıl adama götürecek mi? İzleyin ve görün derim. İyi seyirler film severler. Ve öldürmek kötü bir şeydir. Evet.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder