16 Ağustos 2012 Perşembe

Aşkın 500 Günü, 2009

500 DAYS OF SUMMER
Aşkın 500 Günü
2009

Yöneten: Marc Webb
Tür: Romantik, Komedi, Dram
Ülke: Abd
Süre: 95 dk
Imdb: 7.9     Sinemalar: 8.6
Oyuncular: Zooey Deschanel, Josep Gordon-Levitt



Just because she likes the same bizzaro crap you do doesn't mean she's your soul mate. 
- Rachel




Her ne kadar türler kısmında Romantik yazsa da, sizi temin ederim bu film izlediğiniz diğer aşk filmlerinden değil. Aşkın gerçek yüzünü anlatabilmiş nadir filmlerden olan Aşkın 500 günü, adı itibariyle benim Beş yüz Deys of Sammır deme gafletim dışında en sevdiğim filmlerden biridir. Öncelikle konusuna gelirsek:

Aşka inanmayan bir kadın olan Summer ve aşk adamı olan Tom, bir asansörde karşılaşırlar. Hayat onları tekrar tekrar karşılaştırır ve en sonunda Tom, Summer'a aşık olur. Aralarındaki güzel ilişkininse ömrü 500 gün kadardır.

Filmin konusu ile ilgili bundan fazlasını söyleyemem. Çünkü bundan fazlası yok. Sadece size bir aşkın en tatlı zamanları olan cicim aylarından, ikilinin birbirlerini incitmeye başladıkları son zamanlara ve ardından ayrılığın yenik tarafında olmaya kadar her şeyi derinlemesine anlattığını söyleyebilirim. Zooey ve Joseph'in oyunculuklarına zaten laf yok. Ayrıldıklarında sahnesi beklenti/gerçeklik olarak ayıran, Tom'un Summer'ın saçma sapan yerlerini sevdiğini anlattığı sahneden, ve  filmin "tabii  ya..." dedirten sonundan ötürü yönetmenimizin gidip elini sıkasım hatta alnını öpesim var gençler. İzlerken filmin kalitesini farketmeden geçemeyeceksiniz. Eğer izlemedi iseniz, sakın daha fazla geciktirmeyin. Hepinizi 2000'li yılların gerçek aşk hikayesi ile 90 dakika baş başa bırakıyorum. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder