16 Ağustos 2012 Perşembe

Patrondan Kurtulma Sanatı, 2011


HORRIBLE BOSSES
Patrondan Kurtulma Sanatı
2011

Yöneten: Seth Gordon
Tür: Komedi
Ülke: Abd
Süre: 98 dk
Imdb: 7.0     Sinemalar: 8.0
Oyuncular: Jason Bateman, Kevin Spacey, Charlie Day, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Colin Farrell...


Nick: My boss he's a TOTAL FUCKING ASSHOLE.
Dale: My boss she's a EVIL CRAZY BITCH.
Kurt: My boss he's a DIPSHIT COKEHEAD SON.



  Üç yakın arkadaş olan Nick, Dale ve Kurt'ün ortak bir derdi var: Patronları.




  Nick iyi bir şirkette yönetici olmaya aday iyi bir çalışandır. Terfi umuduyla gece gündüz çalışmakta ve tüm emirlere uyar. Ancak dengesiz patronu Dave Harken birini terfi ettirmeyecek kadar bencil bir pisliktir. Son nokta olarak bahsi geçen 'terfi'yi kendine veren patron, yeni odayı da kendisinin alacağını ve aradaki duvarı kırdıracağını heyecanla anlatırken Nick sinirden küplere binmiştir.









  Dale bir diş hekimi asistanıdır ve Dr. Julia Harris'in yanında çalışmaktadır. Sevgilisine karşı çok sağdık ve duyarlı olan Dale'in başı bu seksopat patronu ile derttedir. Kadın Dale'in onu reddetmesini kabullenemiyor ve sürekli olarak çalışırken onu rahatsız ediyordur. Hatta bu durumu sevgilisine karşı onu tehdit etmeye kadar görürür.









  Kurt, bir muhasebecidir. Çalıştığı şirkette mutlu ve iyi bir patrona sahiptir. Ancak bu mutlu tablo işlerin patronun oğluna kalmasıyla bozulur. Eski patronu nasıl bir insansa, oğlu tam tersidir. Psikopat yeni patron Bobby Pellit’in onun kariyerini mahvetmeye kararlı olduğunu farkettiğinde, ayrıca her şeyden habersiz bir insan topluluğunu toksik atığa maruz bırakmayı planladığını öğrendikten sonra artık onu durdurmak zorundadır.










  Bu üç yakın arkadaş toplanıp dertleşmişken patronlarından hepsinin dertli olduklarını farkederler. Bir seri katil  tutup patronlarını öldürme kararı aldıklarında hala bu onlara şaka gibi gelmektedir. Ancak barda bir de bunu yapıcak bir adam bulduklarında, işler ciddiye biner. Kiralık katilin bir dolandırıcı çıkıp her şeyi karıştırması ile de iş bizim üç şaşkına kalır. Bunca zaman işlerinden başlarını kaldırmamış bu adamlar sizce bunun altından kalabilecekler mi?






 İzlemek için gerçekten çok keyifli bir film daha. Hangover'dan sonra yönetmenler erkek komedisini yeniden canlandırdılar resmen. Arka arkaya gelen Horrible Bosses, Crazy Stupid Love, Change Up bunun bir kanıtı. Hepsini de çok sevdim. Jennifer Aniston'ı bu filmde çok beğendim ama oynadığı karakter insanı çileden çıkartacak bir karakterdi tabii. Adamların hepsi rolüne ve işine tam oturmuşlardı. Nick'in yerinde olsaydım ben de kesinlikle aynı şeyi yapardım, adam hayatımda gördüğüm en sinir bozucu adamdı. 
Moralim bozukken izlediğim ve gülerek kapattığım bir filmdi. Bu sıralar herkesin moralini yerine getirecek bir filme ihtiyacı var öyle değil mi? O zaman bu filmi sizler de listenize ekleyin derim. İyi seyirler film severler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder