22 Ağustos 2012 Çarşamba

Hancock, 2008

HANCOCK
2008




Yöneten: Peter Berg
Tür: Fantastik, Aksiyon, Suç
Ülke: Abd
Süre: 92 dk
Imdb: 6.5     Sinemalar: 8.5
Oyuncular: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Johnny Galecki



Call me an asshole one more time.
-Hancock




  Superman'den Batman'e süperkahramanlar halkın göz bebeği. Haksız mıyım? Şehirde bir felaket olduğunda gelip her şeyi düzelten, suçluluları polise teslim eden, halkın huzurunu sağlayan bu adamlar halkın tüm sevgisini üzerinde taşıyor haklı olarak. Bizler de o filmleri izlerken bizim zamanımıza da bir tane süper kahraman gelseydi fena olmazdı diye düşünmeden geçemiyoruz tabii. Şimdi size önereceğim film bir süper kahraman filmi, ama daha önce gördüğünüz kahramanlık hikayelerinden biraz farklı.

  Hancock, uçmasıyla ve insan üstü gücü ile tam bir süper kahramandır. Ancak halk tarafından sevilmeyen bir kahraman. Alkolik olan süper kahramanımız acil durumlarda insanların yardımına koşar ve yardıma muhtaç olan kurbanları kurtarır ancak bunu yaparken çevreye verdiği zarar o kadar fazladır ki halk sürekli ondan şikayetçi olur. Son radde olarak tren yolunun üzerinde sıkışıp kalan arabadaki adamı kurtarmak için treni aniden durdurur ve trenin vagonları devrilmeye başlar. Milyarlarca dolar hasara sebep olan Hancock polisler, yargıçlar ve halk tarafından büyük bir baskı görür.
  Hayatını kurtardığı arabadaki adam Ray Embrey halkla ilişkilerde çalışmaktadır ve bu iyiliğinin karşılığını onun halkın gözündeki imajını değiştirerek yapmayı teklif eder. Kahramanımız bu teklifi zor da olsa kabul eder ve çalışmalara başlanır. Hancock, hukuk birimlerinin istediği şekilde hapse gider ve Ray'in önerisiyle orada halkın ona ihtiyacı olana kadar sabreder. Ve polis birimlerinin başı bir banko soygununda sıkıştığında halk Hancock'un adını sayıklamaya başlar. Sonunda kahramanımız halkının sevgisini kazanabilecektir.

  Halk tarafından sevilmeyen bir süper kahraman konusunu daha ilk duyduğumda filmi merak etmeye başlamıştım. Onun zamanındakilerin yerine kendimi koyduğumda anlayabiliyorum, adam tam bir serseri beyler bayanlar. Ancak dünyaya gelme amacının insanlara yardım etmek olduğunu da içinde bir yerlerde biliyor. Filmin bahsettiğim kısmını çokça sevdim ancak sonlara doğru bağlandığı aşk teması beni biraz afallattı. Sanırım, bir film epikse epik, lirikse de lirik olmalı görüşümden bir türlü cayamıyorum. Ama yönetmenimiz sonunu mükemmel bağlamıştı, bu konuda hakkını yememeliyiz. Bu geceki önerim sizlere, önce kendisini sonra da insanlığı kurtarması gereken bir süper kahramanın hikayesi. İyi seyirler film severler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder