25 Aralık 2012 Salı

Burlesque, 2010

BURLESQUE
2010



Yöneten: Steve Antin
Tür: Müzikal, Dans, Romantik
Ülke: ABD
Süre: 119 dk
Imdb: 6.2     Sinemalar: 6.4
Oyuncular: Christina Aguilera, Cher, Cam Gigandet, Eric Dane, Alan Cumming



Bir STAR ancak bir EFSANE tarafından yaratılır!



The Burlesque Lounge iyi zamanlarını geride bırakmış, borç batağında olan bir kulüptür. Danslar, striptiz, birbirinden seksi kızlar ve Cher'in canlı performansları ile çalkalanan kulübün kapanmasına kimsenin gönlü razı olmaz. Cher, elinden geleni yapmaktadır ancak artık bir mucizeye ihtiyaçları vardır.

Ali, ileride büyük bir star olmanın hayaliyle yaşamaktadır. Yaşadığı küçük kasabayı terkedip, Los Angeles'a tek yön biletini aldığında da tek hayali sesinin keşfedilmesidir. Burlesque'nın renkli tabelaları onu içeri çağırdığında, kendini bambaşka bir dünyaya girmiş gibi hisseder. Müzik, dans, görkemli kostümler. Bir tepsi alıp kendisini barda işe aldırtır ve kısa zamanda  eline geçen  sahneye çıkma fırsatını hemen değerlendirir. Cher onun gibi pek çok dans eden görmüştür, ses performansını ise kulüpte ondan başka kimseden beklememektedir. Ancak bu kızda, henüz keşfedilmemiş bir yetenek vardır ve belki Burlesque onun sayesinde kurtulacaktır.

Müzikal filmleri herkes sevmez. Hatta gözlemlerime göre pek çokları müzikal filmlere sinir oluyor. Ben sahne, dans, müzik içeren her filme aşkla bağlanan biriyim. Burlesque aylarca çıkmasını beklediğim ve çıkar çıkmaz seyrettiğim tek filmdir. Christina Aguilera'nın kusursuz sesi ve Burlesque stili danslar, kıyafetler sizi filmin başından sonuna kadar yüzünüzde bir gülümseme ile izletiyor. Soundtackler çok kaliteli. Bir müzisyeni oyuncu olarak görmek garip geliyor öncelikle falat Christina oyunculuğun altından başarıyla kalkmış. Alkışlar X-Tina için. Bu tarz müzik ve görsellikle yoğurulan filmleri anlatmak oldukça zor, fragmanı sizler için aşağıya koyuyorum, seyredin ve kararı siz verin. İyi seyirler film severler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder