30 Aralık 2012 Pazar

Ruhlar Bölgesi, 2010

INSIDIOUS
Ruhlar Bölgesi
2010



Yöneten: James Wan
Tür: Korku, Gerilim
Ülke: ABD
Süre: 103 dk
Imdb: 6.7     Sinemalar: 7.3
Oyuncular: Rose Byrne, Patrick Wilson, Leigh Whannell, Barbara Hershey, Ty Simpkins



It's not the House that's Haunted.


  Josh (Patrick Wilson) ve Renai (Rose Byrne) üç çocukları ile birlikte yeni evlerine taşınmışlardır. Evin çatı katında meydana gelen küçük bir kaza yüzünden oğulları komaya girer. Ancak doktorlar onu iyileştirmek bir yana, komaya girmesinin sebebini bile anlayamamaktadırlar.
  Anne ve baba, küçük çocuklarının başında gece gündüz bekler ve iyileşmesini umar. Çözüm ise büyükannesi tarafından getirilir. Büyükanne Lorraine, Dalton'ın komasının tıbbi bir durum olmadığını ve bunu yalnızla ruhlarla iletişime geçebilen birinin çözebileceğini söyler. Josh bu fikri başta saçma ve sonuçsuz görse de evde meydana gelen paranormal olaylar ve karısının her geçen gün daha perişan hale gelmesi sebebiyle kabul eder. Ortaya çıkacaktır ki Dalton'ı kurtarabilecek tek kişi babasıdır. Ve en önemli iki cevap filmin içerisinde gizli:

Neden?
Nasıl?

  Testerenin yönetmeni James Wan ve senaristi Leigh Whannel, o mükemmel seri ve ardından Dead Silence (ki onu da severim)  filmlerinin altına imzalarının attıktan sonra bir de korku severleri ruhani yönden korkutalım demiş ve Insidious'u çekmişler. Çok da iyi yapmışlar. Konu belki de korku filmlerinin en çok klasikleşen konusu ancak kaliteli yönetmen ve kaliteli bir senarist ile ne hale getirilebileceğinin kanıtı durumunda. Ben izlediğimde çevirisi Sinsi şeklinde yapılmıştı. Ama Ruhlar Bölgesi de pek alakasız kalmıyor. Kelimenin tam çevirisi bir film bulmak zaten zor ülkemizde. (Eternal Sunshine of the Spotless Mind = Sil Baştan örneğini vermeden olmaz.) Ben Sinsi/Ruhlar Bölgesi'ni sevdim, umarım sizler de seversiniz. İyi seyirler film severler.


İzlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

2 yorum: