13 Ekim 2012 Cumartesi

Siyah, 2005

BLACK
Siyah
2005


Yöneten: Sanjay Leela Bhansali
Tür: Dram
Ülke: Hindistan
Süre: 128 dk
Imdb: 8.1     Sinemalar: 9.3
Oyuncular: Rani Mukherjee, Amitabh Bachchan, Ayesha Kapoor, Nandana Sen, Sillo Mahava



Sonsuz bir karanlık, bir gölgeler dünyası. Kendi yolunu bulan bir aydınlık. Bir öğretmenin rüyası; bir öğrencinin mucizesi. Bir zorlu yolculuk, bilinmezlikten bilgeliğe. Karanlıktan, aydınlığa. Sıradan bir insanın sıra-dışı öyküsü!


  Şimdi sizlere, henüz etkisini üzerimden atamadan hayatımda izlediğim en güzel dram filmini teze taze paylaşacağım.

  Hint sinemasının bir harikası olan Black, herkesin içinden bir ders, bir düşünce, bir mucize umudu alabileceği türden bir film. İki yaşında geçirdiği bir kaza sonucunda görme ve duyma yetisini kaybeden  Michelle McNally'nin (Rani Mukerji) hayatta sahip olduğu tek şey karanlıktır. Onun alfabesi bizler gibi "a, b, c" bile başlamaz, onun için sadece "s,i,y,a,h" vardır.

 Bakımı çok zor olan bu çocuk aileye çok zor zamanlar yaşatmaktadır ve onu ne kadar severlerse sevsinler başa çıkmanın bir yolunu bulamaz duruma gelmişlerdir. Baba Paul McNally (Dhritiman Chaterji), kızını bir  hastaneye yatırmayı planlamaya başladığında anne Cathy McNally (Shernaz Patel) bunu kati suretle reddedip farklı çözümler aramaya başlar.

  Sağır ve dilsizlerin okuduğu bir okulda öğretmenlik yapan Debraj Shai (Amitabh Bachchan) evlerine geldiğinde, eğitim yöntemi, Michelle'e karşı sert tavrı ilk başta çok yadırgansa ve reddedilse de Shai kısa sürede ona nesnelerin isimlerini öğretmeye başmıştır. Kızının dudaklarından "Anne" sözcüğünü duyan Catherine, Shai'yi bir daha Michelle'in yanından nasıl ayırabilirdi.

  Michelle hayatı boyunca onunla ilgilenen, ona nesneleri, işaret dilini, kabartma yazıları okumayı öğreten öğretmenini sonsuz bir sevgiyle sever. Onu kendi ışığı beller. Hayat, ışığı arayan bu iki insanı nerelere doğru götürecektir. İzleyin ve görün derim.


İzlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

2 yorum:

  1. Ne zamandır izlemek istiyorum ben de ama torrent linki bulamıyorum:( Sen böyle anlatınca daha da merak ettim. Bir ara gidip cdsini satın alsam iyi olacak*.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten izlemek istersen link atabilirim altyazılı. Ama tabi cd'sini alırsan çok güzelli olur. İzlemesi gereken bir film kesinlikle. :)

      Sil