5 Kasım 2012 Pazartesi

Bir Geyşa'nın Anıları, 2005


MEMOIRS OF A GEISHA
Bir Geyşa'nın Anıları
2005



Yöneten: Rob Marshall
Tür: Tarih, Romantik, Dram
Ülke: ABD
Süre: 145 dk
Imdb: 7.1     Sinemalar: 8.8
Oyuncular: Ken Watanabe, Ziyi Zhang, Michelle Yeoh, Gong Li, Paul Adelstein, Li Gong



Water is powerful. It can wash away earth, put out fire, and even destroy iron. 
-Mameha



 Yıl 1929'da bir balıkçı kasabasında yaşayan Chio adında bir kız çocuğu ve kendisinden ancak bir-iki yaş büyük kız kardeşi, annelerinin hastalığı ve savaşın doğurduğu ekonomik sorunlar sebebiyle kendilerine yedirecek ekmek bulamayan babalarının verdiği zor bir karar ile bir Geyşa evine götürülürler. Chio'nın evinin sahibesi sadece onu seçip, ablasını farklı bir eve yollattığı zaman küçük kızın acısı ikiye katlanır. Artık tek evi bu yabancı olduğu ev, tek ailesi ise burada yaşayanlar olur. Ev sahibi ve Hatsumomo adındaki en gözde Geyşa küçük kızı köle gibi kullanmaktadır ve kötü davranmaktadır.
  Memaha adındaki tanınan ve saygı duyulan bir Geyşa'nın yardımı ile Chio, büyüdüğünde Sayuri adında profesyonel bir Geyşa haline gelir. Müşterilerini memnun etme konusunda ustalaşan Sayuri,  zamanının en güçlü erkeklerini cezbeder. Ancak sahip olamayacağı tek adama olan gizli aşkını bir türlü aklından çıkaramamaktadır.

  Tarihte en çok merak ettiğim topluluklardan biriydi Geyşa'lar ve gecenin bir köründe açıp seyrettim bu filmi. Büyük beklentiler ile açmamanız ilk tavsiyem olsun. Merakınız doğrultusunda izlediğinizde, Geyşa'ların yaşantısı, yaptıkları, yapmadıkları, gelenekleri, kuralları gibi bir çok şeyi içerisinde bulmabilmenizin yanı sıra size küçük ve masum bir kızın küçüklüğünde kendisine ufak bir iyilik yapan birinin ardından ona duyduğu sempati sayesinde ömrünü ona layık olabilecek bir kadın olmaya adamasını seyredeceksiniz. İyi seyirler film severler.


İzlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder