11 Kasım 2012 Pazar

Cinayet Gecesi, 2007

FRACTURE
Cinayet Gecesi
2007


Yöneten: Gregory Hoblit
Tür: Dram, Gizem, Suç, Gerilim
Ülke: ABD, Almanya
Süre: 113 dk
Imdb: 7.1     Sinemalar: 8.4
Oyuncular: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, Billy Burke, Rosamund Pike, Cliff Curtis, Bob Gunton, David Strathairn, Embeth Davidtz



Eğer yeteri kadar yakından bakarsanız, herkesin bir zayıf noktası vardır.
-Thomas


  Thomas Crawford zengin bir uçak mühendisidir. Tuttuğu özel dedektif sayesinde karısının kendisini bir adamla aldattığını öğenen Thomas, o gün içerisinde gidip bunu gözleriyle görür ve ardından gece eve gelen karısını kafasından vurur. Polisleri arayıp olay yerine kendisi çağıran Thomas'ın zekası bu noktadan itibaren, ne olduğu tamamen açık olan cinayeti bir çıkmaza sokacaktır.
  Eve giren FBI ajanı Rob Nunally kurbanı gördüğünde büyük bir şoka uğrar. Yerde yatan kadın sevgilisi Jennifer'dır. Soyadını, adresini belki de gerçek adını bile bilmediği sevgilisi, kocası tarafından öldürülmüştür. Bu sahneden büyük keyif alan Thomas sözlü itirafta da bulunur.
  Bu kadar kanıt içerisinde, davaya getirilen ünlü avukat Willy Beachum ve ekibi,cinayet silahını bulamadığında işler karışır. Aldatılan bir eşin zekasının labirentleri arasında Willy, işini kaybetmeye kadar her şeyi göze almıştır.

  Size bir çok film önerdim ama bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Anthony Hophins, Ryan Gosling, Rosamund Pike... Hep tanıdık yüzler, tanıdık isimler. Mükemmel bir performans. Ara ara Hopkins'in Hannibal Lecter (Kuzuların Sessizliği) karakterinden kopamadığını bile düşündüm. Böylesine en ufak detayına kadar düşünülmüş, her şeyin göz önünde olduğu ancak hiç bir şeyin görülemediği bir cinayet filmi insana gerçekten heyecan veriyor. Polisiyeye gizem katılınca her zaman daha zevkli bir hal almıştır zaten. Eğer bugünü psikopat kocalara, kazanma hırsı olan avukatlara ayırmak isterseniz buyurun. İyi seyirler film severler.


İzlemek istenler buradan ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder