13 Kasım 2012 Salı

Şimdi ya da Asla, 2007

THE BUCKET LIST
Şimdi ya da Asla
2007


Yöneten: Rob Reiner
Tür: Macera, Dram, Komedi
Ülke: ABD
Süre: 97 dk
Imdb: 7.4    Sinemalar: 8.9
Oyuncular: Morgan Freeman, Jack Nicholson



O gözlerini kapattığında, kalbi sonuna kadar açıktı.




  Biri büyük bir şirketin sahibi milyoner, diğeri araba tamircisi bir işçi olan iki adam kanser sebebiyle hastaneye yatırılır ve aynı odaya denk düşerler. Carter Chambers (Morgan Freeman), odasına gelen bu şımarık adamdan hiç haz etmese de zamanla dert ortaklıkları onları yakın birer dost haline getirir.
Eskiden aldığı felsefe dersindeki hocasının önerisini hatırlayan Carter, ölmeden önce yapacağı şeyleri listelemeye başlar. Jack onun elinden alıp listeye daha heyecanlı şeyler de ekler ve uzun bir listeleri olur.
Bir sene ömürleri kalan bu iki adam listelerindeki tüm ögeleri tamamlamak için yola koyulurlar ve hayallerini gerçekleştirmek için onlara bir şans verirler.

  Bu filmi bitirip kapattığınız anda aklınızdan geçenler "Şunu yapmam lazım, aslında bunu da, onu görmek de lazım, bu da yapılmalı.... bana da bir liste lazım!"olacaktır. Muhtemelen liste yapmayacaksınız, muhtemelen yapsanız da gerçekleştirmeye imkanınız olmayacak hayalleriniz aklınıza gelecek fakat size bu listeden öte bir şeyi hatırlatacak: Ne zaman öleceğinizi bilemezsiniz! Hayallerinizi maliyeti yüksek olanlarla sınırlandırmayın, küs olduğunuz biriyle barışmak, bir kırgınlığı tatlıya bağlamak, henüz tatmadığınız bir yemeği tatmak, bir insanı gülümsetmek, bir hayvanı beslemek gibi belki henüz tatmadığınız ufak mutlulukları deneyin. Eminim hepimizin yapacağı daha çok şey var. İyi seyirler film severler.



İzlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder