19 Eylül 2012 Çarşamba

Beni Asla Bırakma, 2010

NEVER LET ME GO
Beni Asla Bırakma
2010

Yöneten: Mark Romanek 
Tür: Dram, Romantik
Ülke: ABD, İngiltere
Süre: 103 dk
Imdb: 7.2     Sinemalar: 8.3
Oyuncular: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield, Charlotte Rampling


Biz birlikte bir bütündük.  Belki ne yaşadığımızın farklında değildik, belki de bunu anlayacak kadar zamanımız yoktu.
-Kathy


  Ruth, Kathy ve Tommy aynı yatakhanede beraber büyümüş çocuklardır. Her zaman birbirlerinin en yakını olmuşlardır ve birbirlerinden hiç ayrılmamışlardır. Ancak büyüdüklerinde hayatlarını etkileyecek bir gerçekle karşılaşırlar. Üçü de diğer insanlara organ sağlamak için yetiştirilmiş insanlardır ve zamanı geldiğinde organlarını birer birer feda etmek zorunda kalacakları bir anlaşmayı ise çoktan imzalamışlardır.



  Filmi önermek ve önermemek arasında çok gittim, geldim. Ancak etrafta o kadar birbirinin aynısı film var ki. Konusu ve senaryosu itibariyle böyle farklı olan bir filmden bahsetmemek olmaz dedim sonunda. Konuyu okuyup da tür kısmındaki 'dram' ibaresini atlamayın benim gibi. Çünkü ben film bittiğinde bu konuda çok daha güzel bir film çekilebilir, bu ne yavaş bir filmdi canım' demiştim. Ama bir dram filminden aksiyon beklemek oldukça saçma. Gerçekten bir çok duyguyu bize verebilen, dolu dolu bir dram filmiydi. Arkadaşlık, kıskançlık, sevgi, değersiz hissetmek, zamanın elimizde olmayışı ve hayatın acımasız oluşuyla ilgili hissettiğimiz duyguları yoğun bir şekilde hatırlatıyor bize sık sık. Bir çoğumuzun finalde ağlayacağını biliyorum, dram filmleri bu yüzden var öyle değil mi? O yüzden duygu dolu geçecek iki saatinizde size iyi seyirler diliyorum sevgili film severler.


1 yorum:

  1. Kitabından daha çok etkilenmiştim aslında. Kitap versiyonlarını her zaman daha sevmişimdir, ondan sanırım. Ama filmi de kitabını aratmadı. Bence şahane bir konusu var. Birçok kişiye saçma gelse de... Ben seviyorum!

    YanıtlaSil