30 Ağustos 2012 Perşembe

Adı Çıkmış, 2010

EASY A
Adı Çıkmış
2010


Yöneten: Will Gluck
Tür: Komedi, Romantik
Ülke: Abd
Süre: 92 dk
Imdb: 7.2    Sinemalar: 8.1
Oyuncular:  Emma Stone, Amanda Bynes, Penn Badgley, Alyson Michalka, Stanley Tucci, Malcolm McDowell, Dan Bryn




LET'S NOT AND SAY WE DID!




  Lisede tabiri yerinde ise anonim, görünmez bir hayat süren Olivia, söylediği bir beyaz yalanla her şeyi tersine döndürür. Yakın arkadaşına hafta sonunu erkek arkadaşıyla geçirdiğini söylediğinde her şey yolundadır, hatta hafta sonu geçtiğinde hayali erkek arkadaşı ile geçirdiği hayali hafta sonunu ve yaşadığı cinsel deneyimleri anlatırken de belki her şey normaldir fakat bu konuşmanın kızlar tuvaletinde yapılması ve bunun yanlış kulakların duyması onun sonu olur. Dedikodu belki de bir tenefüste tüm okula yayılmıştır. Artık yürürken herkes Olivia'ya bakmaktadır, görünmezliği bir yalanla yok olmuştur.
  Bunu en yakın arkadaşı olan Brandon'la paylaştığında o da Olivia'dan yardım ister. Kendisi eşcinseldir ve okulda bunun bilinmesini istemiyordur. Olivia ona yardım eder ve onunla birlikte olmuş gibi davranır. Ardından bu okulda eskiden kendisi gibi görünmez olan ve popüler olmak isteyen erkeklerin ardı arkası kesilmez. Bir anda yalandan birlikte olduğunu söylediği kişi sayısı artmıştır ve o bunun sayesinde popülerite hem de harçlığını çıkartmaktadır. Ancak her şey kontrolünden çıktığı vakit, artık gerçekleri konuşmanın vakti gelmiştir. Peki ya yanlışlıkla kirletilmiş bir ün, nasıl temizlenir?

  Bu filmi, bu tatlı mı tatlı filmi izleyenlerin aklında öncelikle Emma Stone'un Pocketfull of Sunshine şarkısındaki performansı kalmıştır. Öyle tatlıydı ki!  Konusu en farklı olan komedi filmlerindendi ve temin ederim 2010'ların en iyilerindendi. Artık hepsi birbirinin aynı olan komedi filmlerinden sıkıldığımız bir zamanda bu film bana iyi gelmişti. Oyuncular zaten çok tanıdıklar gördüğünüz gibi. Emma, kendi sınırlarını bile zorlamış.      Eğer izlemedi iseniz ve bugün gülme modundaysanız, Easy A'i tek geçiyorum. İyi seyirler film severler.

2 yorum:

  1. izlemiştim bu filmi çok güzel sende güzel yorumlamışsın :))

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım gerçekten sevdiğim filmlerdendir. :)

    YanıtlaSil