11 Ağustos 2012 Cumartesi

Evdeki Düşman, 2009

ORPHAN
Evdeki Düşman
2009

Yöneten: Jaume Collet-Serra
Tür: Gerilim, Psikolojik, Gizem
Ülke: Kanada, Almanya, Fransa, Abd
Süre: 123 dk
Imdb: 7.0     Sinemalar: 8.8
Oyuncular: Vera Farmiga, Isabelle Fuhrman, Peter Sarsgaard...





There is something wrong with Esther!





  Kate ve John Coleman, yıkılmak üzere olan evliliklerini sağlamlaştırmak için bir bebek sahibi olma kararı alırlar. Ancak Kate, bebeğini kaybettiğinde durum daha da zorlaşmaya başlar onlar için. İçki problemini zar zor yeni aşmış ve bir senedir ayık gezmektedir. Artık yeniden anne ve baba olmaya uygun olduklarını düşündüklerinde çözümü evlat edinmekte bulurlar. Evlat edinmek için gittikleri St. Marine'de tanıştıkları 9 yaşındaki Rus kız,  Esther, sıcak tavrı ile ikisinin de dikkatini çeker. Aralarında geçen sıcak sohbetten sonra onun aradıkları çocuk olduğuna karar verirler.
  Esther'ı evlerine getirdiklerinde kızları küçük Max ve oğulları Danielle ile tanıştırırlar. Evdeki her şeye kısa sürede uyum sağlayan küçük kız bir anda evin gözdesi olur. Annesine yardımcı olur, Max'in duyma problemi için işaret dilini öğrenir ve çocukların oyunlarına dahil olur.
  Bir süre sonra evde beklenmeyen sorunlar çıkmaya başlar. Bir şeyler ters gitmektedir ancak ne olduğunu anne ve baba anlamamaktadır. Çocuklarının garip davranışları onları korkutmaya başlar. Bu garipliklerse, Esther'dan sonra olduğu için kafalarda bir soru işareti vardır. Ya evdeki huzursuzluğun sebebi bu küçük kızdır, ya da Esther'ın olan bitenle hiç bir ilgisi yoktur. Evliliklerini kurtarmak için evlerine aldıkları Esther evliliklerinin sonu mu olacaktır? Neyin doğru olduğunu ise zaman gösterecektir. Sorunların derinine inildikçe şaşırtıcı gerçekler su yüzüne çıkacaktır.

  Nasıl filmleri severim biliyor musunuz? Sonunda "Yok artık!" dedirten filmleri. Türü ne olursa olsun bir film en sonunda bunu dedirtebiliyorsa o filmde iş vardemektir Orphan, tüm zamanların en büyük 'yok artık'ını içinde barındıran film bana kalırsa. Gerilim yönünü de filme gerçekten iyi bir şekilde yedirmişler. Karakter analizleri çok başarılı ve oyunculuklar çok kaliteliydi. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden olduğunu düşünüyorum. İyi seyirler filmkolikler.





4 yorum:

  1. Orphan'a bende bayılmıştım.Sonun ağzı açık bıraktıran filmlerden :D

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum. :D

    YanıtlaSil
  3. SPOILER!
    Yalnız Esther'in aslında yetişkin bir kadın olduğunu öğrendikten sonra o kıza yetişkin olmayı yakıştırmadım da değil. Yani, hmm nasıl desem, cidden büyümüşte küçülmüş tipi var sanki. Tabii bunu, olayın aslını öğrenene kadar farketmemiştim ama sonrasında abes gelmedi.
    SPOILER!

    Yeni blogun hayırlı olsun bu arada.:)

    YanıtlaSil
  4. Spoiler yazarken iyi etmişsin, teşekkürler. :)

    SPOILER
    Kesinlikle yaşını öğrendiğimde şoka uğradım. Ve kimse de diyemez bana "ben tahmin etmiştim." Bu film için bu yorumu hiç duymadım. Başroldeki kızın fotoğraflarına baktım sonrasına, kız gerçekten karakteristik bir yüze sahip. Cast'ı belirleyen kişi iyi iş çıkartmış. Ondan başka bir çocuk bu rolde olsaydı bu kadar inandırabilir miydi bilmiyorum otuz yaşlarında olduğuna. Büyük bir şoktu gerçekten.
    SPOILER

    Çok teşekkür ederim, takipte olduğunuz için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil