9 Ağustos 2012 Perşembe

Kayıp, 2012


GONE
Kayıp
2012

Yöneten: Heitor Dhalia
Tür: Gerilim-Dram
Süre: 94 dk
Ülke: ABD
Imdb: 5.7     Sinemalar: 7.8
Oyuncular: Amanda Seyfried, Jennifer Carpenter, Wes Bentley


"No one believes her Nothing will stop her!"





  İçinde kardeşlik bağı işlenen filmin her türlü uçukluğunu kabul edebilirim. Baş rolümüz Jill (Amanda Seyfried) gibi benden bir yaş büyük bir ablam olmasının bunda bir etkisi var mı, yok canım! Ülkemizde yeni vizyona giren bu film hakkında spoiler vermeden bir şeyler söylemek çok zor. Ama sizin için deneyeceğim.



 
  Jill geç saatte eve gelip ablasını bulamadığında çılgına döner. Her yeri arar ve en sonunda polise başvurur. İki sene önce çılgın bir seri katil tarafından kaçırılıp bir çukurun içine atılmış olan Jill, aynı şeyin ablasına olacağından endişelenmektedir. Çünkü seri katilin elinden tek kurtulabilenin kendisi olduğunu atıldığı çukurdaki kemikler göstermektedir. Ancak bir sorun vardır. Jill bulunduğunda ve polise sığındığında anlattıkları araştırılmış ve çukura dair hiç bir iz bulunamamıştır. Katilse kayıplardadır. Polisler kayıp olduğu süre içerisinde bir travma geçirdiğini düşünür ve onu tedaviye zorlar. İki sene önce kimsenin ona inanmamış olması, ablasının başına gelecekler konusunda da ayağına takılır.




   Akıl sağlığı işin içine girdiğinde her zaman iki seçenek ve bir doğru cevap oluyor. Şimdi Jill, ya kafasındaki doğrularla yoluna devam edecek ve ablasını kurtaracak ya da polisleri dinleyip evine gidip güzel bir uyku çekecektir. Konu kardeşlik olunca, cevap pek de zor değil. Gerilimin çok fazla filmi doldurduğunu düşünmüyorum ancak bir insanın, yediği 'deli' damgasına rağmen kendi doğruları ve çok sevgili kardeşi için verdiği çaba sizlere "Şimdi ne olacak!" dedirttiriyor. Jill'in adım adım zamanında kendisini öldürmeye çalışan adama yaklaşmasıyla koltuklarımıza iyice yer edip, olacakları merakla seyredeceğiniz Kayıp (Gone) size önerilerim arasında. İyi seyirler filmkolikler.

Powers: "Look, Jill, why don't you just go home, get some sleep?"
Jill: "I'll sleep when he's dead."


2 yorum:

  1. bugün bu filme sinemaya gitsek mi gitmesek mi diyordum ve merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben gidin derim Mia, sevmiştim. :)

    YanıtlaSil