14 Ağustos 2012 Salı

Son Gece, 2011

LAST NIGHT
Son Gece
2011

Yöneten: Massy Tanjedin
Tür: Romantik, Dram
Ülke: Fransa, Abd
Süre: 90 dk
Imdb: 6.5     Sinemalar: 7.8
Oyucular: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes, Gaillaume Canet


In the middle of most nights, when I can't sleep I still replay you...
-Joanna





  İlişkilerde başımıza gelmesinden en çok korktuğumuz şey nedir sizce? Terkedilmek, yalan, arkamızdan iş çevirilmesi? Ben size genel bir cevap vereyim: Aldatılmak! 

  Aldatılmanın kadını da, erkeği de derinden etkilediği bir gerçektir. Bu akşam size önereceğim filmde kendinizi aldatanın tarafına koyacaksınız ve belki de yıllardır aklınızı kurcalayan "Neden?" sorusunun yanıtını bulacaksınız. Bir adam, neden aldatır? Peki ya bir kadın neden aldatır?





 Jonanna ve Michael'ın evlilikleri belli bir süre sonra diğer evlilikler gibi sıradanlaşma tehlikesindedir. Ve sıradanlaşmanın en büyük komşusu da "şüphe"dir. Jonanna kocasının kendisini iş arkadaşı güzel ve seksi Laura ile aldattığından şüphelenmektedir. Michael ise karısına sadık kalmış bir adamdır. Ancak Michael Laura ile çıkması gereken iş gezisinde olayların rengi biraz değişecektir. İş partnerinin kendisine karşı hisleri olduğunu öğrendiğinde Michael sadakatine devam edebilecek midir?







  Michael iş gezisindeyken şüphelerinin arasında yalnız kalan Joanna kahve almaya çıktığında eski sevgilisi Alex ile karşılaşır. Biraz lafladıktan sonra akşam yemeğine çıkmaya karar verirler. Alex Joanna için öylesine biri midir yoksa hala içinde ona karşı hisler kalmış mıdır? Ve her şey bir akşam yemeğiyle noktalanabilecek midir?




I would have say something about her, 
if I'd thought that there is something to say. 
- Michael





 Film bittikten sonra oturup düşünmeme sebep oldu. Michael ve Johanna'nın yerine kendimi koyup teker teker sahneleri tekrar izledim. Hangisi daha suçluydu? Benim artık bir cevabım var . Peki ya sizce? Hepinize iyi seyirler.






2 yorum:

  1. aa biraz önce aklımdan bu film geçiyordu.. çok sevmiştim çok gerçekçi olduğundan herhalde..
    soruna gelince.. bi cevabının olması ne güzel^^ ben iki kez izledim sanırım bu filmi. ama hala bi cevap veremiyorum. ama şunu diyebilirim. nedendir bilmiyorum Johanna'ya kızamıyorum Michael'e yaptığım gibi.
    sence.. acaba farkına varmadan bulmuş olabilirmiyim cevabımı..

    YanıtlaSil
  2. Bana göre Michael'ın yaptığı nefsine hakim olamamak ve baştan çıkartılmaktı. Hatalıydı. Affedemezdim. Ama Joanna'nın yaptığı daha büyük bir şeydi. Düşünsene olayın içinde duygu var bir kere. Joanna Alex'i unutamamış, evinde hala fotoğrafını saklıyor. Benim için asıl suçlu o çünkü birini sevip biriyle evli olmak affedilecek bir şey değil.
    Bir filmin güzel yanı da bu. Herkese farklı tatlar, farklı cevaplar verebilmesi. :)

    YanıtlaSil